Samen bouwen

  Inspraak is er vanaf het begin. Aan de hand van het steden-bouwkundig plan worden één of meer woning-types ontworpen. Ook in de gevels kan men variëren. Uiteraard zijn de kosten voor meer variatie hoger dan woningen met gelijke gevels. De indeling wordt met elke koper apart vastgelegd en getoetst aan de voorschriften.

Samen met de toekomstige buren, architect en gemeente, wordt het uiterlijk van de woningen bepaald. Ook tijdens de bouw is er een intensive samenwerking door een bouwcommissie die door de kopers wordt gekozen. Samen met de opzichter controleren zij de werkzaamheden. Het voordeel van samen bouwen is de schaalgrootte, hierdoor worden de overhead kosten gedrukt.

BIS staat ook voor “nog een keer”. In het overzicht, op onze website, van de uitgevoerde projecten is te zien dat wij diverse malen in dezelfde gemeente hebben gebouwd. (In De Ronde Venen start in 2011 het 7e project.)

Op verschillende manieren zullen wij bij de voorbereidingen van de nieuwe woningen behulpzaam zijn.
Net als een opdracht voor een vrije sector woning (Particulier opdrachtgeverschap) regelt Architectenbureau van Klooster alle bijkomende zaken zoals: coördinatie met gemeente, aannemer en nutsbedrijven; berekeningen van constructies en Energie Prestatie Norm, toezicht, oplevering, gebruikershandleidingen enz.
Daarnaast zijn er info-avonden en middagen waarin wordt uit gelegd hoe het BIS-concept werkt en hoe het laatste deel van de woning kan worden afgewerkt.

>>Download folder

terug naar overzicht